Intentieverklaring the waste transformers

Organisaties in Amsterdam Zuidoost werken samen voor een circulaire economie

Wat zou het mooi zijn afval lokaal in te zetten als grondstof. Dat draagt bij aan een circulaire economie en levert een schoner milieu en een leefbaarder gebied op. Een aantal organisaties in Zuidoost zet hierin de eerste stap. Zij willen organisch afval lokaal verwerken in een Waste Transformer en tonen daarmee verantwoordelijkheidsgevoel, ondernemerschap en ambitie om te innoveren.

Op 24 mei jl. tekenden Amsterdam ArenA, ING, Hogeschool van Amsterdam, ABN Amro, Nationale Nederlanden, AMC en NUON voor hun vestigingen in Zuidoost een intentieovereenkomst. Zij bieden hun organisch afval (swill) aan als de grondstof voor de toekomstige Waste Transformer in Zuidoost.

De vergister produceert duurzame energie en compost. De lokale verwerking zorgt voor minder transportbewegingen en emissies in het gebied. De duurzame energie en het compost worden weer ingezet in Zuidoost. SUEZ gaat de installatie exploiteren. The Waste Transformers levert de techniek.

Komende maanden werken de partijen de plannen verder uit, worden meer deelnemers geworven en zullen vergunningen voor de installatie aangevraagd worden. 

Learn more about our Business in a box model

Hotels

Airports

Universities

Communities

More industries

Get in contact with us to learn more about the possibilities of using an installation on your site to generate value from waste.
> Return to other news