Jasper waste transformer

Management Team | Hoe een duurzame afvalverwerker een oer-Hollands exportproduct wordt

The Waste Transformers uit Hoofddorp ontwikkelde een innovatieve installatie voor het transformeren van afval naar waarde. Internationale uitbreiding is het doel, tekende Management Team op tijdens het zoek aan de innovatieve installatie.

Afval dáár verwerken waar het ontstaat: vanuit dat elementaire idee ontstaan bij Lara van Druten in 2012 plannen voor een decentrale afvalverwerkingsinstallatie. Jaarlijks wordt in Nederland maar liefst 86 miljoen kilometer verreden om afval te vervoeren van de bron naar verbrandingsovens. Niet alleen vormen die vervoersbewegingen een enorme kostenpost voor bedrijven, het is ook verre van milieuvriendelijk. Kan dat niet anders? Van Druten denkt van wel, en al snel ontstaat het idee voor een kleinschalige vergistingsinstallatie. Die verwerkt afval ter plekke en zorgt er op die manier voor dat het aantal vervoersbewegingen tot een minimum wordt beperkt. Read the full article on MT.nl
‘Ons uiteindelijke doel is world domination’, vertelt Van Druten met een lach. ‘Zeker in opkomende economieën zien we volop kansen voor dit oer-Hollandse exportproduct.Lara van Druten

Article written by Joost Peters | MT.nl